Radioamatööritoiminta

Sain radioamatöörilupani ja -kutsuni OH6KZP keväällä 1994, kiinnostuttuani harrastuksesta isäni kautta. Keväästä 2007 lähtien olen ollut aktiivinen mm. kilpailuasemilta OH4A, OH8X, OH2BH ja OH0X.

Se on merkinnyt antennimastoissa kiipeilyä, morsetusta, valvomista "normaalien ihmisten" nukkumassaoloaikoina, ja yleensäkin kivaa työstä irrottavaa toimintaa. Olen enimmäkseen äänessä suurissa kilpailuissa CW:llä (morsetus) ja SSB:llä (puhe), joko usean operaattorin tiimissä tai single operaattorina all band -luokassa kahta radiota samanaikaisesti käyttäen (SO2R).

Radioamatööritoimintaa tuntemattomille sanottakoon, että SO2R tarkoittaa ajankäytön maksimointia etsimällä toisia kisaan osallistujia yhteen korvaan kytketyllä radiolla, samalla kun lähettää toisella taajuusalueella toiseen korvaan kytketyllä radiolla. Lähetysfunktio on onneksi automatisoitu!

Lisään tähän mm. audioklippejä, jotka demonstroivat tätä työskentelytapaa. Se on välillä aika haastavaa, varsinkin väsyneenä ja mm. aivoilta vaadittavan "moniajon" vuoksi; niitä klippejä kannattaa kuunnella kuulokkeilla.

Siirry lokien ja nauhoitusten pääsivulle.

Lokit

* CQWWCW/2008 kutsulla OH4A. Ensimmäinen tosiyritys SOABHP/SO2R:na kontestien kunkussa johti n. 3800 yhteyteen ja 550 kertoimeen = 3.6 miljoonaa pistettä. Katso myös UBN-tiedosto, johon lokintarkastajat ovat yksilöineet tekemäni virheet.

Ääniklipit

* CQ160CW/2009 jenkkiruni OH4A:lta. Keli oli poikkeuksellisen hyvä. Klipin aika: 24. tammikuuta 2009, 0643-0651 UTC.

Valokuvat